Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Ρυζοσαλάτα

11 Ιανουάριος, 2021

Κεντρική θέση στο τραπέζι έχουν οι σαλάτες. Είναι το διαφορετικό πιάτο που η νοικοκυρά φροντίζει να το δένει με το κυρίως μενού στο γεύμα. Μια ρυζοσαλάτα με κοτόπουλο και λαχανικά είναι μια νόστιμη, εμφανίσιμη και  λαχταριστή σαλάτα  που ξεπερνά το ρόλο ενός απλού συνοδευτικού στο γεύμα. Επίσης μπορεί να πρωταγωνιστήσει σ’ ένα μπουφέ πάρτυ.

Όλοι λατρεύουμε το ρύζι και ιδιαίτερα τα παιδιά που αποτελεί την αγαπημένη τους τροφή μαζί με τις σαλάτες. «Θέλει κανείς στο πιάτο του;» Ρωτά η νοικοκυρά και η μικροί σηκώνουν το πιάτο τους να προηγηθούν από τους άλλους.

Νόστιμο, θρεπτικό, γρήγορο και εύκολο στο μαγείρεμα, με μεγάλη γκάμα συνταγών να το ακολουθούν. Δεν είναι τυχαία ότι είναι μια από τις πιο δημοφιλείς τροφές στον κόσμο.  Δεν υπάρχει περίπτωση μια φορά την εβδομάδα να μην μπει το ρύζι στο τραπέζι. Νομίζω ότι είναι η μοναδική τροφή που μπορεί να συνδυαστεί με τέτοια πλούσια γκάμα τροφών, δίνοντας ένα άριστο και γευστικό αποτέλεσμα.

Και κάτι άλλο. Μας περίσσεψε από το φαγητό της προηγούμενης μέρας; Είναι ένας ιδανικός τρόπος να το αξιοποιήσουμε για μια ρυζοσαλάτα!  Ειδικά όταν στο καθημερινό τραπέζι υπάρχουν όσπρια είναι μια καλή πρόταση να εμπλουτιστεί το γεύμα. 

Το πάντρεμα με τις πρωτεΐνες του κοτόπουλου, με την ποικιλία βιταμινών, μετάλλων των ινών από τα λαχανικά είναι μια σούπερ υγιεινή σαλάτα που θα κερδίσει μικρούς και μεγάλους.

 

 Υλικά

150γρ. ρύζι κίτρινο « Επιλογή μου»

300γρ. φιλέτο κοτόπουλο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

1 κουταλιά άνηθο

1 κουταλιά μαϊντανό

1 καρότο

100γρ. καλαμπόκι

100γρ. αρακά

1 ώριμο αβοκάντο

Ξύσμα από 1 λεμόνι

Αλάτι πιπέρι

Για τη σώς

100 γραμμάρια γιαούρτι

200 γραμμάρια μαγιονέζα

Για σερβίρισμα

100 γραμμάρια αμύγδαλο φίλε καβουρδισμένο

Εκτέλεση

Βράζουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό μέχρι να ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

 Σε μία κατσαρόλα μαγειρεύουμε το ρύζι όπως αναγράφει η συσκευασία για να μείνει σπυρωτό και κρατάμε στην άκρη.

Κόβουμε το καρότο σε κυβάκια και βράζουμε σε αρκετό νερό μαζί με τον αρακά και το καλαμπόκι για 5 λεπτά.  Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε μία μεγάλη σαλατιέρα, ρίχνουμε το ρύζι και το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το καρότο, το καλαμπόκι, τον αρακά και τα μυρωδικά.

Βάζουμε το αβοκάντο κομμένο σε καρεδάκια , το ξύσμα λεμονιού, αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Λίγο πριν σερβίρουμε προσθέτουμε πάνω το καβουρδισμένο φίλε αμύγδαλο.

 

Καλή επιτυχία!

 

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μάνος Διακαινισάκης, Επιμέλεια κειμένου: Νεκταρία Κοκκινάκη