Θρεπτική όσο λίγες. Μέρες που θελουμε να ξεφύγουμε από τις κλασικές λύσεις, μέρες που θελουμε κάτι ελαφρύ, μέρες που μια σαλάτα γίνεται άνετα ένα πλήρες υγιεινό γεύμα για έναν ή περισσότερα άτομα. Με πρωταγωνιστή τη φακή, αυτό το χρυσοπράσινο μυστικό της γης μας, εδώ συναντάει κάτι από το πλούτο της θάλασσας, συμπορεύονται σε ένα αποτέλεσμα που θα αγαπήσουν όλοι.
Υλικά
- 250γρ. φακές
- 2 συσκευασίες τόνο (σε ελαιόλαδο ή νερό)
- 1 πράσινη πιπεριά
- 10 ντοματίνια
- 1 κουταλιά κάπαρη
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 κουταλιά άνηθο
Για τη σάλτσα:
- 5 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές βαλσάμικο ξίδι
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό, ρίχνουμε τις φακές και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Όταν βράσουν για 5 λεπτά, σουρώνουμε και προσθέτουμε φρέσκο νερό. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και αφήνουμε σε μπολ να κρυώσουν.
- Προσθέτουμε στο μπολ την πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, την κάπαρη, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τον άνηθο. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σουρώνουμε τον τόνο από τα υγρά και προσθέτουμε στο μπολ.
- Χτυπάμε τα υλικά για τη σάλτσα και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσει και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!