Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Σαλάτα φακές με τόνο

09 Σεπτέμβριος, 2020

Θρεπτική όσο λίγες. Μέρες που θελουμε να ξεφύγουμε από τις κλασικές λύσεις, μέρες που θελουμε κάτι ελαφρύ, μέρες που μια σαλάτα γίνεται άνετα ένα πλήρες υγιεινό γεύμα για έναν ή περισσότερα άτομα. Με πρωταγωνιστή τη φακή, αυτό το χρυσοπράσινο μυστικό της γης μας, εδώ συναντάει κάτι από το πλούτο της θάλασσας, συμπορεύονται σε ένα αποτέλεσμα που θα αγαπήσουν όλοι.

 

Υλικά

  • 250γρ. φακές
  • 2 συσκευασίες  τόνο (σε ελαιόλαδο ή νερό)
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 10 ντοματίνια
  • 1 κουταλιά κάπαρη
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κουταλιά άνηθο

Για τη σάλτσα:

  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές βαλσάμικο ξίδι
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό, ρίχνουμε τις φακές και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Όταν βράσουν για 5 λεπτά, σουρώνουμε και προσθέτουμε φρέσκο νερό. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.  Στραγγίζουμε και αφήνουμε σε μπολ να κρυώσουν.
  2. Προσθέτουμε στο μπολ την πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, την κάπαρη, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τον άνηθο. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  3. Σουρώνουμε τον τόνο από τα υγρά και προσθέτουμε στο μπολ.
  4. Χτυπάμε τα υλικά για τη σάλτσα και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσει και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store