Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Σαλάτα κουνουπίδι με γιαούρτι

01 Απρίλιος, 2021

Γίνεται το κουνουπίδι σαλάτα; Το δοκιμάσαμε κοκκινιστό, σοτέ, βραστό, σε σούπες, το κάναμε ψητό, το βάλαμε επάνω σε πίτσες, το κάναμε πουρέ, τουρσί και τώρα το δοκιμάζουμε σαλάτα. Ναι γίνεται υπέροχη σαλάτα σε συνδυασμό με άλλα υλικά. Το μέρος του κουνουπιδιού που τρώγεται είναι τα μπουμπούκια των λουλουδιών του. Ανήκει σε μια ακόμα ποικιλία βρώσιμων λουλουδιών που μπορούν να καταναλωθούν.

 

Υλικά

  • Ένα κουνουπίδι
  • 350 γραμμάρια  γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 40ml ελαιόλαδο
  • 15ml λευκό ξύδι
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 50 γραμμάρια  καρύδια θρυμματισμένα

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρές μπουκίτσες και βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει λίγο.  Σουρώνουμε, μεταφέρουμε σε μία σαλατιέρα περιχύνουμε με το λεμόνι και αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το σκόρδο λιωμένο, το ελαιόλαδο, το ξύδι και αλατοπιπερώνουμε. 
  3. Περιχύνουμε το βρασμένο κουνουπίδι και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα καθώς και τα καρύδια θρυμματισμένα.
  4. Τέλος ανακατεύουμε την σαλάτα μας πριν σερβίρουμε.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μάνος Διακαινισάκης, Κείμενο: Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης, Επιμέλεια κειμένου: Νεκταρία Κοκκινάκη

 

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store