Μια διαφορετική γευστική πράσινη σαλάτα γεμάτη με θρεπτικά συστατικά, είναι αυτή που περιέχει αβοκάντο. Το γνωστό πλέον φρούτο συνεχώς κατακτά έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών και όχι αδίκως αφού πρόκειται για ένα προϊόν που συγκεντρώνει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που προάγουν την καλή υγεία.
Όπως και το ελαιόλαδο, το αβοκάντο αυξάνει τα επίπεδα της «καλής» χοληστερόλης βοηθώντας στην ρύθμιση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων και την πρόληψη του διαβήτη. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι τα αβοκάντο, όταν προστίθενται στις σαλάτες , δρουν ως ενισχυτικό της απορρόφησης των πολύτιμων θρεπτικών συστατικών. Το τμήμα του αβοκάντο που βρίσκεται πλησιέστερα στον φλοιό περιέχει την μεγαλύτερη συγκέντρωση θρεπτικών συστατικών γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή όταν το καθαρίζετε.
Προσθέστε λοιπόν στην καθημερινή διατροφή σας το αβοκάντο και μόνο οφέλη θα έχετε για τον οργανισμό σας.
Υλικά
Για το ντρέσινγκ
Για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μάνος Διακαινισάκης, Κείμενο - Επιμέλεια κειμένου: Νεκταρία Κοκκινάκη