Είμαστε στην άνοιξη, σε μια ξεχωριστή περίοδο που η φύση φορά τα γιορτινά της και γεμίζει χρώματα και αρώματα. Μια περίοδο που μας δημιουργεί ένα αίσθημα ευφορίας, χαράς και ελπίδας. Μια περίοδο που η φύση αναζωογονείται, βλαστάνει και μας χαρίζει φρέσκους καρπούς.
Από τις πιο γευστικές απολαύσεις της άνοιξης που έχουν λατρέψει ιδιαίτερα οι Κρητικοί είναι η ωμή αγκινάρα. Δεν είναι τυχαίο αφού αποτελεί την πεμπτουσία του μεζέ της γλυκόπιοτης τσικουδιάς με την αλατισμένη αγκινάρα να είναι βουτηγμένη στο λεμόνι. Και όχι μόνο.
Λαχανικό που μπορεί να το μαγειρέψουμε με πολλούς τρόπους πολύ εύκολα. Όμως το να απολαμβάνεις ένα λαχανικό φρέσκο και ωμό είναι ότι καλύτερο για την υγεία μας. Αυτό ακριβώς εκμεταλλευόμαστε με την αγκινάρα και μπορούμε να φτιάξουμε μια δροσερή και μυρωδάτη ανοιξιάτικη σαλάτα που θα την απολαύσουμε σκέτη ή θα συνοδεύσει το φαγητό μας. Μαζί της μπορούμε να προσθέσουμε καρότο, ένα άλλο λαχανικό που τρώγεται ωμό και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Μια σαλάτα με ωμές αγκινάρες και αγνό παρθένο ελαιόλαδο είναι μια καλή πρόταση για αυτή την περίοδο που μπορούμε ακόμα να τις προμηθευτούμε πριν μπει το καλοκαίρι.
Υλικά
Εκτέλεση
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μάνος Διακαινισάκης, Κείμενο: Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης, Επιμέλεια κειμένου: Νεκταρία Κοκκινάκη