Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Σαλάτα με αποξηραμένα σύκα

02 Δεκέμβριος, 2020

Η σαλάτα με αποξηραμένα φρούτα κερδίζει όλο και περισσότερο θέση στο ελληνικό τραπέζι μιας και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής διατροφής. Οι νοικοκυρές επιλέγουν να την παρασκευάσουν με ιδιαίτερη προσοχή στο γιορτινό τραπέζι μαζί με φαγητά που θα κλέψουν την παράσταση.

Το σύκο, το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο, αποτελεί τροφή και πηγή με πλούσια και θρεπτικά συστατικά. Αποτελούσε διατροφικό συστατικό της Μεσογείου από την αρχαιότητα. Στην κλασική Ελλάδα ήταν ο τρίτος σε σπουδαιότητα καρπός μετά την ελιά και το σταφύλι. 

  

Υλικά

  • 100gr πράσινη σαλάτα
  • 100gr αντίδια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 5 φέτες λιαστή ντομάτα
  • 100gr μανούρι
  • 6 αποξηραμένα σύκα
  • 3 κριτσίνια
  • Παστέλι

Για τη σώς

  • 40 γραμμάρια βαλσάμικο
  • 40 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι
  • 40 γραμμάρια πετιμέζι
  • 120 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 20 γραμμάρια μουστάρδα
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα σχαρωτό  τηγάνι βάζουμε το μανούρι να ψηθεί και από τις δύο πλευρές, κρατάμε στην άκρη για να χρησιμοποιήσουμε στη σαλάτα.
  2. Σε μία σαλατιέρα βάζουμε την πράσινη σαλάτα και τα αντίδια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τοποθετούμε σε διάφορα σημεία τη λιαστή ντομάτα και τα σύκα κομμένα σε μικρά κομμάτια.
  3. Προσθέτουμε το μανούρι,  τα κριτσίνια και το παστέλι.
  4. Σε ένα μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σώς,  λίγο πριν σερβίρουμε περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μάνος Διακαινισάκης, Κείμενο: Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης, Επιμέλεια κειμένου: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store