Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Σαλάτα με βερύκοκα και γραβιέρα

03 Ιούλιος, 2023

Κεντρική θέση στο καθημερινό ή γιορτινό τραπέζι έχουν οι σαλάτες, για να συνοδεύσουν τα πιάτα που θα σερβιριστούν αλλά κυρίως για να  «δροσίσει» τον ουρανίσκο μας. Μια δροσερή καλοκαιρινή σαλάτα με ωραία χρώματα, αρώματα και πρασινάδες πρέπει να έχει και το συμβολισμό της, όπως η σαλάτα με βερίκοκα και γραβιέρα. Η γραβιέρα είναι είδος ελληνικού σκληρού κίτρινου τυριού που παρασκευάζεται αποκλειστικά με πρόβειο ή αιγοπρόβειο γάλα. 

 

Υλικά

  • 200γρ. ανάμεικτη σαλάτα
  • 1 κουταλιά δυόσμο
  • 1 κουταλιά μαϊντανό
  • 4 ντοματίνια
  • 4 βερίκοκα
  • 100γρ. γραβιέρα

Για τη Σώς

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές κρέμα ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • Αλάτι

 

Εκτέλεσή

  1. Σε μία μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε την ανάμεικτη σαλάτα το δυόσμο ψιλοκομμένο και τον μαϊντανό.
  2. Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στα δυο, τα βερίκοκα κομμένα σε φέτες και τη γραβιέρα σε μικρά καρεδάκια.
  3. Στο multi χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σώς.
  4. Λίγο πριν σερβίρουμε περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store