Σαλάτα με φακές, πλιγούρι και καρότο
Υλικά
Για τη σαλάτα
- 250 γρ. φακές ψιλές 3αλφα
- 150 γρ. πλιγούρι 3αλφα
- 1.3 λίτρα ζωμό λαχανικών
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φρέσκο κρεμμύδι σε ροδέλες
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για το dressing
- χυμό από 1 πορτοκάλι
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 40 γρ. μουστάρδα
- 20 γρ. λευκό ξύδι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
- Ξεπλένουμε καλά τις φακές.
- Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τις φακές, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το 1 λίτρο ζωμού και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά.
- Ξεπλένουμε το πλιγούρι καλά και το σιγοβράζουμε σε 300 ml ζωμού με κλειστό καπάκι και χωρίς να ανακατεύουμε.
- Για το dressing ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ανακατεύουμε τις φακές, με το πλιγούρι, το καρότο, την πιπεριά, το φρέσκο κρεμμύδι, το μαϊντανό, ρίχνουμε τη sauce, ανακατεύουμε, προαιρετικά προσθέτουμε κι άλλο μαϊντανό και απολαμβάνουμε!