Υλικά:
- 150γρ. φακές βρασμένες
- ½ φλιτζάνι σπόροι ροδιού
- 50γρ. καρύδια χοντροκομμένα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 150γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 1 κουταλιά δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για το ντρέσινγκ:
- 50ml ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι βαλσάμικο ξύδι
- ½ κουταλάκι μουστάρδα
- χυμό από μισό πορτοκάλι
- ξύσμα πορτοκαλιού
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μπολ βάζουμε τις φακές, τα κρεμμυδάκια, το ρόδι και τα καρύδια.
- Προσθέτουμε τον δυόσμο, τον μαϊντανό και τη θρυμματισμένη φέτα.
- Σε ένα multi ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη μουστάρδα, τον χυμό και το ξύσμα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε απαλά.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη