Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο

05 Σεπτέμβριος, 2022

Μια δροσερή σαλάτα που συνδυάζει εξωτικό φρούτο με θαλασσινό και κλέβει τις εντυπώσεις σ’ ένα τραπέζι. Ένα εξωτικό φρούτο που μέχρι μερικά χρόνια δεν το γνωρίζαμε. Τελευταία  έχει αρχίσει να μπαίνει δυναμικά στα μενού των εστιατορίων σε όλο τον κόσμο, σε μια μεγάλη ποικιλία απίθανων συνταγών. Χορταστικό και υγιεινό, έχει δέσει με την ελληνική κουζίνα, από τις σαλάτες μέχρι το παγωτό, από αυγά τηγανιτά μέχρι το κρητικό ντάκο και φυσικά σε πολλές σάλτσες.

 

 

Υλικά

  • 10 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
  • 20ml ελαιόλαδο
  • 20ml ούζο
  • 1 κούπα ανάμεικτη σαλάτα
  • 1/2 κούπα ρόκα
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1  κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο

Για το ντρέσινγκ

  • 80ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 κουταλιά ξύδι άσπρο
  • Ξύσμα λεμονιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε τις γαρίδες, γυρίζουμε 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και κρατάμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την σαλάτα, τη ρόκα, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τον άνηθο.
  3. Κόβουμε  το αβοκάντο σε μέτρια κομμάτια και στύβουμε ελάχιστο λεμόνι για να μη μαυρίσει.
  4. Μεταφέρουμε τις γαρίδες πάνω στην σαλάτα και σε ένα multi χτυπάμε τα υλικά για το ντρέσινγκ.
  5. Περιχύνουμε την σαλάτα και ανακατεύουμε απαλά.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

 

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store