Υλικά:
- 200γρ. κινόα
- 2 κουτάκια τόνο σε ελαιόλαδο ή σε νερό
- 10 τοματίνια κομμένα στα τέσσερα
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο
- 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο δυόσμο
- 2 κουταλιές κάπαρη
- 4 κουταλιές ελιές χωρίς κουκούτσι
- 5 πιπεράκια τουρσί
Για τη σως:
- 100ml ελαιόλαδο
- χυμό από μισό λεμόνι
- χυμό από μισό πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι μέλι
- ξύσμα λεμονιού
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Αρχικά ρίχνουμε την κινόα σε μια σίτα και ξεπλένουμε πολύ καλά με κρύο νερό.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε αλατισμένο νερό και αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε την κινόα και βράζουμε για 15 λεπτά.
- Σουρώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες, τα τοματίνια, τον άνηθο, τον δυόσμο, την κάπαρη, τις ελιές και τα πιπεράκια.
- Ανοίγουμε τις συσκευασίες του τόνου, σουρώνουμε από το ζωμό του και ρίχνουμε μέσα στο μπολ.
- Σε ένα multi βάζουμε όλα τα υλικά για τη σως και ανακατεύουμε.
- Περιχύνουμε την κινόα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να δέσουν οι γεύσεις και τα υλικά.
- Αφήνουμε την σαλάτα για 1 ώρα στο ψυγείο να παγώσει και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη