Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Σαλάτα με κινόα και τόνο

22 Ιούλιος, 2024

Υλικά:

  • 200γρ. κινόα
  • 2 κουτάκια τόνο σε ελαιόλαδο ή σε νερό
  • 10 τοματίνια κομμένα στα τέσσερα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 2 κουταλιές κάπαρη
  • 4 κουταλιές ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 5 πιπεράκια τουρσί

Για τη σως:

  • 100ml ελαιόλαδο
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • χυμό από μισό πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι μέλι
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση:

  1. Αρχικά ρίχνουμε την κινόα σε μια σίτα  και ξεπλένουμε πολύ καλά με κρύο νερό.
  2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε αλατισμένο νερό και αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε την κινόα και βράζουμε για 15 λεπτά.
  3. Σουρώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες, τα τοματίνια, τον άνηθο, τον δυόσμο,  την κάπαρη, τις ελιές και τα πιπεράκια.
  5. Ανοίγουμε τις συσκευασίες του τόνου, σουρώνουμε από το ζωμό του και ρίχνουμε μέσα στο μπολ.
  6. Σε ένα multi βάζουμε όλα τα υλικά για τη σως και ανακατεύουμε.
  7. Περιχύνουμε την κινόα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να δέσουν οι γεύσεις και τα υλικά.
  8. Αφήνουμε την σαλάτα για 1 ώρα στο ψυγείο να παγώσει και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store