Υλικά:
Για το κοτόπουλο:
- 300γρ. κοτόπουλο φιλέτο
- ½ κουταλάκι μουστάρδα
- ⅓ κουταλάκι ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σαλάτα:
- 200γρ. κινόα
- 10 τοματίνια κομμένα στα τέσσερα
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 μάνγκο σε μικρά καρέ
- 1 ώριμο αβοκάντο σε μικρά καρέ
- ½ πιπεριά κίτρινη σε μικρά καρέ
- 1 καρότο τριμμένο
Για τη σως:
- 100ml ελαιόλαδο
- χυμό από μισό λεμόνι
- χυμό από μισό πορτοκάλι
- ½ κουταλάκι μέλι
- ξύσμα λεμονιού
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Αρχικά κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια, μεταφέρουμε σε ένα μπόλ και ρίχνουμε τη μουστάρδα, τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα. Στη συνέχεια ψήνουμε σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές.
- Βάζουμε την κινόα σε μια σίτα και ξεπλένουμε πολύ καλά με κρύο νερό.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε αλατισμένο νερό και αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε την κινόα και βράζουμε για 8 -10 λεπτά.
- Σουρώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες, τα τοματίνια, το μάνγκο, το αβοκάντο, την πιπεριά, το καρότο και το κοτόπουλο.
- Σε ένα multi βάζουμε όλα τα υλικά για τη σως και ανακατεύουμε.
- Περιχύνουμε την κινόα και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να δέσουν οι γεύσεις και τα υλικά.
- Αφήνουμε την σαλάτα για 1 ώρα στο ψυγείο να παγώσει και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη