Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Σαλάτα με κουνουπίδι και μπρόκολο

02 Νοέμβριος, 2020

Τραγανή σαλάτα με μπρόκολο, κουνουπίδι και καρότο για να συνοδεύσουμε με ένα ρύζι πιλάφι ή με μια απλή ομελέτα. Είναι επίσης θαυμάσιο συνοδευτικό για ψητά κρεατικά.

 

Υλικά

  • 200γρ. μπρόκολο
  • 200γρ. κουνουπίδι
  • 100γρ. σπανάκι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κουταλάκι μαυροσήσαμο
  • 3 κουταλιές σπόρια από ρόδι

Σως για το μαρινάρισα

  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 80γρ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι πιπέρι

Σως για τη φέτα

  • 100γρ. φέτα
  • 4 κουταλιές γάλα
  • ½ κουταλιά μέλι
  • 2 κουταλάκια χυμό λεμονιού
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι σε μικρές μπουκίτσες. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για το μαρινάρισμα και ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά μας. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο.
  2. Στο multi χτυπάμε πολύ καλά τα υλικά για τη σας φέτας και κρατάμε στην άκρη.
  3. Σε μια πιατέλα τοποθετούμε το σπανάκι και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Βάζουμε πάνω το μπρόκολο και το κουνουπίδι.
  4. Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με τη σως φέτας και πασπαλίζουμε με το μαυροσίσαμο και το ρόδι.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μάνος Διακαινίσακης, Κείμενο: Παναγιώτης Μουτσάκης, Επιμέλεια κειμένου: Νεκταρία Κοκκινάκη