Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Σαλάτα με ντοματίνια και ροδάκινα

04 Ιούλιος, 2022

Η πιο δροσερή καλοκαιρινή σαλάτα που συνδυάζει λαχανικά με φρούτα. Εύκολη και γρήγορη που κλέβει τις εντυπώσεις για καθημερινό και κυριακάτικο τραπέζι. Τα ντοματίνια μας δίδουν πεντανόστιμες συνταγές με εκπληκτική γεύση. Παράγονται σε όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη και τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα μέχρι τη βόρεια Ελλάδα.

Η σαλάτα αυτή, πέρα από τη γεύση της, έχει ωραία χρώματα και παρασκευάζεται γρήγορα. Τα ντοματίνια έχουν μπει δυναμικά στην ελληνική κουζίνα δημιουργώντας πληθώρα συνταγών. Έτσι κι αλλιώς η ντομάτα έχει γίνει βασικό υλικό της κουζίνας μας. Τα μικρά ντοματάκια ως ποικιλία καλλιεργείται από το 1800 για τους πολύ μικρούς καρπούς της. Έχει πατρίδα το Περού και τη βόρεια Χιλή. Η πιο γνωστή ελληνική ποικιλία είναι το ντοματάκι Σαντορίνης.

 

Υλικά

  • 200 γρ. ντοματίνια
  • 50 γρ. ρόκα
  • 1 ροδάκινο κομμένο σε φέτες
  • 4 φέτες χαλούμι
  • Για την σως
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
  • 2 κουταλιές ξύδι
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Αρχικά κόβουμε τα ροδάκινα σε φέτες.
  2. Σε ένα σχαροτήγανο αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τα ροδάκινα και το χαλούμι 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  3. Σε ένα βαθύ πιάτο απλώνουμε την ρόκα και τα ντοματίνια.
  4. Τοποθετούμε σε διάφορα σημεία τα ροδάκινα και το χαλούμι.
  5. Σε ένα multi βάζουμε όλα τα υλικά για την σως και πολτοποιούμε.
  6. Περιχύνουμε πάνω στην σαλάτα λίγο πριν σερβίρουμε και ανακατεύουμε καλά.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Κείμενο: Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης, Επιμέλεια κειμένου: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μιχάλης Χριστοδουλάκης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store