Η πιο δροσερή καλοκαιρινή σαλάτα που συνδυάζει λαχανικά με φρούτα. Εύκολη και γρήγορη που κλέβει τις εντυπώσεις για καθημερινό και κυριακάτικο τραπέζι. Τα ντοματίνια μας δίδουν πεντανόστιμες συνταγές με εκπληκτική γεύση. Παράγονται σε όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη και τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα μέχρι τη βόρεια Ελλάδα.
Η σαλάτα αυτή, πέρα από τη γεύση της, έχει ωραία χρώματα και παρασκευάζεται γρήγορα. Τα ντοματίνια έχουν μπει δυναμικά στην ελληνική κουζίνα δημιουργώντας πληθώρα συνταγών. Έτσι κι αλλιώς η ντομάτα έχει γίνει βασικό υλικό της κουζίνας μας. Τα μικρά ντοματάκια ως ποικιλία καλλιεργείται από το 1800 για τους πολύ μικρούς καρπούς της. Έχει πατρίδα το Περού και τη βόρεια Χιλή. Η πιο γνωστή ελληνική ποικιλία είναι το ντοματάκι Σαντορίνης.
Υλικά
Εκτέλεση
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Κείμενο: Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης, Επιμέλεια κειμένου: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μιχάλης Χριστοδουλάκης