Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Σαλάτα με παντζάρια και ζυμαρικά

09 Νοέμβριος, 2021

Το παντζάρι καταναλώνεται τόσο ωμό, για παράδειγμα τριμμένο σε σαλάτες ή ως χυμός, όσο και μαγειρεμένο, όπου και η ρίζα του είναι πιο μαλακή. Εδώδιμα είναι επίσης και τα φύλλα του, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπως αυτά του σπανακιού, με τη διαφορά ότι ωμά είναι κάπως πικρά.

Τα ζυμαρικά, από την άλλη πλευρά, αποτελούν το πλέον δημοφιλές τρόφιμο ανά τον κόσμο, γι' αυτό άλλωστε παρασκευάζονται σε τεράστια ποικιλία διαφορετικών ειδών, προκειμένου να ικανοποιούν κάθε γούστο.

Φαντασθείτε τώρα τα δύο αγαπημένα αυτά προϊόντα ταιριασμένα αρμονικά σε μια πεντανόστιμη και εμφανισιακά πανέμορφη σαλάτα, που θα ξετρελάνει τους αγαπημένους σας. Σημειώστε επίσης, ότι ο γευστικός αυτός γάμος μπορεί να έχει και την εκδοχή ενός πέστο πατζαριού, που θα αγκαλιάζει λαχταριστά τα ζυμαρικά.

 

Υλικά

  • 300γρ. σκιουφιχτά μακαρόνια

Για την σάλτσα

  • 300γρ. Παντζάρια (βολβός)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές βασιλικό
  • 60ml Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 
  • 20ml ξύδι κόκκινο
  • 40γρ. αμύγδαλα
  • 30γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • Αλάτι πιπέρι

Για τo σερβίρισμα

  • 100 γρ. γραβιέρα κομμένη σε μικρά καρέ

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα παντζάρια και ξεφλουδίζουμε το βολβό. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Βράζουμε τα σκιουφιχτά σε αρκετό αλατισμένο νερό  για περίπου 6 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ξεπλένουμε με κρύο νερό, σουρώνουμε και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  3. Σε ένα πολυμηχάνημα βάζουμε τα παντζάρια το σκόρδο, το βασιλικό, τα αμύγδαλα, το ελαιόλαδο και το ξύδι και πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν πάστα.
  4. Τέλος αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε.
  5. Ρίχνουμε την πάστα στο μπολ με τα σκιουφιχτά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  6. Σερβίρουμε σε μία σαλατιέρα και βάζουμε  τα κομμάτια την γραβιέρα. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Κείμενο: Κατερίνα Μαρινάκη, Επιμέλεια κειμένου: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μιχάλης Χριστοδουλάκης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store