Υλικά:
Για τα κολοκυθάκια:
- 4 μέτρια κολοκυθάκια
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Για το πέστο βασιλικού:
- 40ml ελαιόλαδο
- 40γρ. φύλλα βασιλικού
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
- 40γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
- 30γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
Για την σαλάτα:
- 100γρ. ρόκα
- 6 φράουλες
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά παρμεζάνα
Εκτέλεση:
- Πλένουμε πολύ καλά τα κολοκυθάκια και κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Απλώνουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, για 10 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμα, βγάζουμε από το φούρνο και κρατάμε στην άκρη.
- Σε ένα multi ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τον βασιλικό και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το κουκουνάρι και ανακατεύουμε ξανά.
- Τέλος, προσθέτουμε την παρμεζάνα, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε να χτυπάμε για λίγο ακόμα.
- Κρατάμε την σάλτσα στην άκρη για το σερβίρισμα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη ρόκα, τις φράουλες κομμένες σε κομμάτια και τα κολοκυθάκια και περιχύνουμε με το πέστο βασιλικού.
- Ρίχνουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και παρμεζάνα, ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη