Υλικά:
- 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
- 2 μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
- 2 μελιτζάνες κομμένες σε μέτριες φέτες
- 2 κολοκύθια κομμένα σε μέτριες φέτες
- 150γρ. κάστανα
- 50ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σως πορτοκαλιού:
- 50ml χυμό πορτοκάλι
- 50ml ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι μέλι
- 2 κουταλιές μουστάρδα
- 1 κουταλιά λευκό ξύδι
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τα κομμένα λαχανικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και απλώνουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Εντωμεταξύ χαράζουμε τα κάστανα με ένα μυτερό μαχαίρι και μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι.
- Ψήνουμε ταυτόχρονα και τα δύο σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 20 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε τα λαχανικά σε μία πιατέλα.
- Αφήνουμε τα κάστανα για λίγο να κρυώσουν (όχι όμως εντελώς) και ξεφλουδίζουμε.
- Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και ρίχνουμε πάνω στα λαχανικά.
- Σε ένα multi προσθέτουμε όλα τα υλικά για την σως και ανακατεύουμε.
- Περιχύνουμε την σαλάτα και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη