Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Σαλάτα με ψητά λαχανικά καστανό και σως πορτοκαλιού

19 Δεκέμβριος, 2024

Υλικά:

  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
  • 2 μελιτζάνες κομμένες σε μέτριες φέτες
  • 2 κολοκύθια κομμένα σε μέτριες  φέτες
  • 150γρ. κάστανα
  • 50ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σως πορτοκαλιού:

  • 50ml χυμό πορτοκάλι
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι μέλι
  • 2 κουταλιές μουστάρδα
  • 1 κουταλιά λευκό ξύδι
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε τα κομμένα λαχανικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
  2. Ανακατεύουμε πολύ καλά και απλώνουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  3. Εντωμεταξύ χαράζουμε τα κάστανα με ένα μυτερό μαχαίρι και μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι.
  4. Ψήνουμε ταυτόχρονα και τα δύο σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 20 λεπτά.
  5. Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε τα λαχανικά σε μία πιατέλα.
  6. Αφήνουμε τα κάστανα για λίγο να κρυώσουν (όχι όμως εντελώς) και ξεφλουδίζουμε.
  7. Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και ρίχνουμε πάνω στα λαχανικά.
  8. Σε ένα multi προσθέτουμε όλα τα υλικά για την σως και ανακατεύουμε.
  9. Περιχύνουμε την σαλάτα και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store