Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Σαλάτα με ρεβίθια και παντζάρια

12 Μάρτιος, 2024

Υλικά:

  • 2 παντζάρια
  • 1 γλυκοπατάτα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 6 ντοματίνια
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κλωναράκια ρίγανη ή 1/2 κουταλάκι ξερή
  • 20ml βαλσάμικο ξύδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 300γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 50γρ. καλαμπόκι βρασμένο

Για την σως

  • 1 κουταλάκι ταχίνι
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 1/2 κουταλάκι μέλι

 

Εκτέλεση:

  1. Αρχικά πλένουμε πολύ καλά τα παντζάρια και σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί. Κόβουμε μία φέτα από κάθε άκρη.
  2. Απλώνουμε στο πάγκο εργασίας μας ένα φύλλο αλουμινόχαρτο και πάνω αντικολλητικό χαρτί. Αδειάζουμε τα παντζάρια και προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο και ένα κλαδάκι ρίγανη. Κλείνουμε καλά σε πακετάκι και τοποθετούμε σε ένα ταψί.
  3. Καθαρίζουμε την γλυκοπατάτα και κόβουμε σε μέτρια κομμάτια, μεταφέρουμε σε αλουμινόχαρτο και αντικολλητικό χαρτί και προσθέτουμε την πιπεριά κομμένη σε μεγάλα κομμάτια, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το βαλσάμικο ξύδι και ένα κλωναράκι ρίγανη. Κλείνουμε σε πακετάκι και τοποθετούμε στο ίδιο ταψί με τα παντζάρια.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 40 λεπτά.
  5. Εντωμεταξύ αδειάζουμε σε μία σαλατιέρα τα ρεβίθια και το καλαμπόκι.
  6. Αφού έχουν ψηθεί τα λαχανικά, πιέζουμε με τα χέρια να βγει η φλούδα από τα παντζάρια, κόβουμε σε κομμάτια και ρίχνουμε πάνω στα ρεβίθια.
  7. Ανοίγουμε το πακετάκι με την γλυκοπατάτα και μεταφέρουμε τα λαχανικά μέσα στην σαλατιέρα.
  8. Κρατάμε το ζωμό από την γλυκοπατάτα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ταχίνι, την μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  9. Περιχύνουμε την σαλάτα την ανακατεύουμε.
  10. Σερβίρουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Κοκκινάκη Νεκταρία

Φωτογράφιση: Χριστοδουλάκης Μιχάλης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store