Τα ζυμαρικά αποτελούν ούτως ή άλλως μία από τις πλέον δημοφιλείς κατηγορίες τροφίμων ανά τον κόσμο, γι' αυτό άλλωστε παρασκευάζονται σε τεράστια ποικιλία διαφορετικών ειδών, προκειμένου να ικανοποιούν κάθε γούστο.
Υλικά
- 200 γρ. πένες
- 150 γρ. μπρόκολο
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 100 γρ. σολομός φιλέτο καπνιστό
- 1 κουταλιά φιλέ αμυγδάλου
Για την σως
- 2 κουταλιές μαγιονέζα
- 1 κουταλιά γιαούρτι
- 1 κουταλάκι μουστάρδα
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι λευκό ξύδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μία ευρύχωρη κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά με αρκετό αλατισμένο νερό για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία. Όταν είναι έτοιμα σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια και σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με μία κουταλιά ελαιόλαδο για 2 λεπτά.
- Αδειάζουμε τα ζυμαρικά και το μπρόκολο σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το καρότο, το μαϊντανό, το σολομό και το φιλέ αμυγδάλου.
- Σε ένα μπολάκι βάζουμε τα υλικά για την σως και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Περιχύνουμε την σαλάτα και ανακατεύουμε απαλά.
- Η σαλάτα μας είναι έτοιμη για να σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Μαρινάκη Κατερίνα, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης