Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Σαλάτα σε βαζάκια με ρεβίθια

31 Αύγουστος, 2023

Τα τελευταία χρόνια τα γυάλινα βαζάκια έχουν γίνει τόσο της μόδας, ώστε να σερβίρονται σε αυτά αναψυκτικά, χυμοί και καφές, γλυκίσματα ακόμα και κάποια φαγητά. Μάλιστα, πριν λίγα χρόνια ένα καινούριο τότε εστιατόριο στη Νέα Υόρκη, σέρβιρε τους πελάτες του αποκλειστικά και μόνο σε γυάλινα βάζα, με τους υπευθύνους του να υποστηρίζουν ότι το γυαλί αποτελεί την πιο υγιεινή και ασφαλή επιλογή συσκευασίας ή σερβιρίσματος για το φαγητό, καθώς δεν περιέχει χημικές ουσίες και γι' αυτό δεν αλλοιώνει την πραγματική γεύση του περιεχομένου.

 

Υλικά

Για τη σαλάτα

  • 100 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 6 ντοματίνια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες
  • 1 μικρό αγγουράκι σε καρέ
  • 50 γρ. ρόκα
  • 100 γρ. καλαμπόκι βρασμένα
  • 100 γρ. σταφύλια

 

Για το κοτόπουλο

  • 200 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Για το dressing

  • 60 ml  ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμόνι
  • 1 κουταλάκι ξύδι
  • ¼ κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • ½ κουταλάκι μέλι
  • Αλάτι  πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Αρχικά φτιάχνουμε το κοτόπουλο.  Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλείφουμε πολύ καλά την επιφάνεια.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φιλέτο από όλες τις πλευρές. Μεταφέρουμε στη συνέχεια σε ένα ταψάκι. Ψήνοντας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε σκεπασμένο με αντικολλιτικό χαρτί να κρυώσει και κόβουμε σε φέτες.
  3. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά για το dressing, ανακινούμε καλά μέχρι να δέσουν τα υλικά.
  4. Σε 2 βαζάκια βάζουμε τα υλικά, το dressing, το αγγουράκι, το κρεμμύδι, τα ρεβίθια, τα ντοματίνια , τη ρόκα, το καλαμπόκι, τα σταφύλια  και το κοτόπουλο.
  5. Κλείνουμε το βάζο και μεταφέρουμε στο ψυγείο μέχρι να καταναλώσουμε. Για να σερβίρουμε ανακινούμε το βάζο.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Μαρινάκη Κατερίνα, Επιμέλεια κειμένου: Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση: Χριστοδουλάκης Μιχάλης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store