Χαρακτηριστικός κρεατομεζές της νεώτερης κυπριακής κουζίνας, οι σεφταλιές σερβίρονται συχνά μέσα σε πίτα και συνοδεύονται με πατάτες, σαλάτα και γιαούρτι.
Όμως, οι σεφταλιές όπως επίσης ονομάζεται είναι πολλά περισσότερα, καθώς αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα μεζεδάκια όχι μόνο της κυπριακής, αλλά και της ελληνικής πλέον κουζίνας, που συναγωνίζεται σε δημοφιλία τα σουβλάκια, με τα οποία μάλιστα είναι πολύ διαδεδομένο στην Κύπρο να σερβίρονται μαζί, οπότε η παραγγελία παίρνει το όνομα mix, δηλαδή ανάμεικτα. Άλλωστε, εκτός του ότι περνιούνται σε σιδερένια μακριά καλαμάκια και ψήνονται στα κάρβουνα, οι σεφταλιές γενικότερα αντιμετωπίζονται σαν τα σουβλάκια, δεδομένου ότι μετά την ολοκλήρωση του ψησίματος τοποθετούνται είται σε ζεστή κυπριακή πίτα μαζί με φέτες ντομάτας, αγγούρι, κρεμμυδάκι, λεπτοκομμένο λάχανο και μαϊντανό, ενώ απαραιτήτως πρέπει η πίτα να συνοδεύεται και από μισό λεμόνι.
Υλικά
Εκτέλεση
Καλή επιτυχία!
Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Μαρινάκη Κατερίνα, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης