Η Κύθνος, γνωστή και ως Θερμιά χάρη στα μοναδικά για τις Κυκλάδες θερμά ιαματικά λουτρά της, διαθέτει και γεύσεις ικανές να "θεραπεύσουν" τις όποιες γαστριμαργικές ανησυχίες των επισκεπτών της.
Όσο κι αν τα χρυσαφένια και αφράτα αυτά τυρομπαλάκια, με την τραγανή κρούστα, φαίνονται εύκολα στην παρασκευή τους, δεν παύουν να έχουν κάποια μυστικά, προκειμένου να επιτευχθεί η απόλυτα επιτυχής εκτέλεση της συνταγής τους. Καταρχάς να πούμε, ότι μπορεί να αντικατασταθούν τα παραδοσιακά τυριά της Κύθνου, που δύσκολα θα βρει κάποιος στην υπόλοιπη Ελλάδα, με ένα μείγμα ανθότυρου και λίγης ξινομυζήθρας, ώστε να επιτευχθεί όσο το δυνατόν πλησιέστερο γευστικό αποτέλεσμα.
Υλικά
Εκτέλεση
Καλή επιτυχία!
Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Μαρινάκη Κατερίνα, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης