Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Σιροπιαστό κέικ σοκολάτας

29 Δεκέμβριος, 2022

Η σοκολάτα είναι δώρο Θεού! Για αυτό το σιροπιαστό κέικ σοκολάτας είναι θεϊκό γλυκό, φανταστικό, λαχταριστό και παρασκευάζεται εύκολα. Αφράτο και νόστιμο, μπορεί να το απολαύσεις με την οικογένεια σου και τους καλεσμένους σου. Είναι για την κάθε μέρα σου, για το πρωινό σου, για τον απογευματινό καφέ σου.

Σ’ ένα σιροπιαστό κέικ κανείς γλυκατζής δεν μπορεί ν’ αντισταθεί κι ας προσδίδουν πολλές θερμίδες. Πολλοί έχουν συνδέσει τα σιροπιαστά με τα γλυκά ταψιού. Όμως υπάρχουν και πολλά άλλα γλυκά που γίνονται σιροπιαστά όπως η καρυδόπιτα, το ραβανί, η πορτοκαλόπιτα, το κέικ κλπ. Οι λάτρεις των σιροπιαστών γλυκών υπάρχουν παντού στον κόσμο γιατί δεν υπάρχει γεωγραφικός περιορισμός και γιατί ο προορισμός τους είναι ένας, να μας γλυκάνουν.

 

Υλικά

  • 250γρ. βούτυρο
  • 300γρ.ζαχαρη
  • 5 αυγά
  • 200ml γάλα
  • 250γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
  • 100γρ. κακάο
  • 20γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες

Για το σιρόπι:

  • 500ml νερό
  • 300γρ. ζάχαρη
  • 70γρ. κακάο

Για το γλάσο:

  • 200γρ. κουβερτούρα
  • 200ml κρέμα γάλακτος

 

Εκτέλεση

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι, ανακατεύουμε πολύ καλά και βράζουμε για πέντε λεπτά, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  2. Σε μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα, στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και κοσκινίζουμε. Ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα το αλεύρι και το γάλα μέχρι να τελειώσουν και χτυπάμε στο μίξερ.
  4. Σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη με κακάο φόρμα, ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
  5. Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε από το φούρνο και δημιουργούμε στην επιφάνεια τρύπες με μια οδοντογλυφίδα. Περιχύνουμε ενώ είναι ζεστή με το κρύο σιρόπι.
  6. Ψιλοκόβουμε τη κουβερτούρα, σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα κομμάτια τη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και περιχύνουμε με το γλάσο.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης