Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Σκιουφιχτά με απάκι και τηγανιτό αυγό

30 Σεπτέμβριος, 2024

Υλικά:

  • 200γρ. απάκι
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 5 τοματίνια
  • 100ml κόκκινο κρασί
  • 4 φύλλα φρέσκο βασιλικό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 400γρ. σκιουφιχτά μακαρόνια
  • 4 αυγά
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
  • γραβιέρα ή ξηρό ανθότυρο τριμμένο για σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα σκιουφιχτά μακαρόνια με αρκετό αλατισμένο νερό για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το απάκι κομμένο σε μικρά κομμάτια, ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να πάρει χρώμα και μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
  3. Στο ελαιόλαδο που έχει απομείνει στο τηγάνι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν.
  4. Προσθέτουμε τα τοματίνια κομμένα στη μέση, ανακατεύουμε για λίγο, σβήνουμε με κόκκινο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  5. Ρίχνουμε το θυμάρι, στη συνέχεια το απάκι και μεταφέρουμε με μία σουρωτή κουτάλα τα σκιουφίχτα μέσα στη σάλτσα.
  6. Προσθέτουμε λίγο από το νερό που βράσαμε τα σκιουφιχτά και 2 κουταλιές τριμμένο τυρί.
  7. Ρίχνουμε τον βασιλικό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  9. Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα αυγά.
  10. Σερβίρετε σε ένα πιάτο τα σκιουφιχτά τοποθετώντας πάνω ένα αυγό και μπόλικο τριμμένο τυρί.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store