Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Σκορδαλιά με παντζάρι

09 Μάρτιος, 2021

Έχοντας βάση ένα πολτό από μουλιασμένο μπαγιάτικο ψωμί ή ένα πουρέ από πατάτα, αναμιγνύοντας λιωμένο σκόρδο και προσθέτοντας στο τέλος αγνό παρθένο ελαιόλαδο και λίγο ξύδι, ώστε να δώσει στο μείγμα μια απαλή και κρεμώδη υφή, έχεις φτιάξει μια σκορδαλιά στην οποία μπορεί να προσθέσεις μικρά κυβάκια από παντζάρι ή να αναμειχθεί με τον πουρέ δίνοντας στο μίγμα ένα ροζέ χρώμα.

Υλικά

6 πατάτες

1 βολβός παντζάρι βρασμένος

4 σκελίδες σκόρδο

χυμό από μισό λεμόνι

3 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι

4 φύλλα δυόσμου

150ml ελαιόλαδο

Αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια. Τις βράζουμε σε αρκετό νερό για περίπου 20 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε σε ένα πολυμίξερ, όσο είναι ζεστές.

Προσθέτουμε το παντζάρι, το αλάτι,  το σκόρδο, το λεμόνι και το ξύδι και συνεχίζουμε με το πολυμίξερ.

Τέλος, ρίχνουμε σταδιακά το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τη σκορδαλιά, αφού κρυώσει εντελώς. Διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

 

Καλή επιτυχία!

 

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μάνος Διακαινισάκης, Επιμέλεια κειμένου: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store