Τα ζυμαρικά, σε κάθε μέγεθος, σχήμα και χρώμα, αποτελούν ένα αγαπημένο πιάτο για μικρούς και μεγάλους, είτε συνοδεύονται με πλούσιες σάλτσες και κρεατικά, είτε αναδεικνύουν την ορθότητα της άποψης που αναζητά τη νοστιμιά στην απλότητα, οριοθετώντας τη συνύπαρξή τους με τα πιο ταπεινά υλικά της κουζίνας μας, λίγο σκορδάκι, λίγο λαδάκι και τυράκι της αρεσκείας μας.
Υλικά
- 1 πακέτο μακαρόνια Ν. 6
- 100 ml ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 κουταλάκι μπούκοβο
- 30ml λευκό κρασί
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 200 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά με αρκετό αλατισμένο νερό για όσο χρόνο αναγράφει συσκευασία. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε μία κούπα ζωμό.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σκόρδο, το μπούκοβο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σοτάρουμε για 1 λεπτό μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το ζωμό που έχουμε κρατήσει, αφήνουνε να βράσει για 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Βάζουμε το μαϊντανό, δύο κουταλιές τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε ζεστά με μπόλικο τριμμένο κεφαλοτύρι.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Μαρινάκη Κατερίνα, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης