Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Σοκολατάκια με μπισκότα

11 Ιανουάριος, 2024

Υλικά:

Για το μείγμα:

  • 200γρ. μπισκότα γεμιστά βανίλια «Επιλογή μου»
  • 180γρ. τυρί κρέμα «Επιλογή μου»
  • 20ml κονιάκ
  • 80γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 50γρ. φουντούκια χοντροκομμένα

Για την επικάλυψη:

  • 400γρ. κουβερτούρα
  • 100γρ. φουντούκια θρυμματισμένα
  • 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
  • 150γρ. λευκή σοκολάτα (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα multi ρίχνουμε τα μπισκότα και τα θρυμματίζουμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
  2. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει μια πάστα.
  3. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε τα χοντροκομμένα φουντούκια και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και μεταφέρουμε σε έναν δίσκο  με αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.
  5. Εντωμεταξύ ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και μεταφέρουμε σε ένα μεταλλικό μπολ. Βάζουμε το μπολ πάνω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  6. Όταν είναι έτοιμη, αποσύρουμε το μπολ από την κατσαρόλα και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα θρυμματισμένα φουντούκια.
  7. Βουτάμε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα τα σοκολατάκια να καλυφθούν από όλες τις  πλευρές.
  8. Τοποθετούμε ξανά στον δίσκο με το αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσουν εντελώς.
  9. Εάν θέλουμε να δημιουργήσουμε λευκά σχέδια πάνω από τα σοκολατάκια λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί και με ένα κουτάλι ραντίζουμε πάνω τα σοκολατάκια πριν βάλουμε στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!

 

Συνταγή: Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση: Χριστοδουλάκης Μιχάλης

 

 

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store