Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Σοκολατόπιτα με κρέμα πορτοκαλιού

08 Φεβρουάριος, 2022

Εμείς οι Έλληνες αγαπούμε ιδιαίτερα τα δικά μας σιροπιαστά κέικ, όπως το ρεβανί, η πορτοκαλόπιτα ή η καρυδόπιτα, ενώ κανείς, μεγάλος ή μικρός, δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα αφράτο μαμαδίστικο κέικ με σοκολάτα, σε ένα απλό αλλά ευωδιαστό κέικ βανίλιας, σε ένα ανυπέρβλητα οικείο και αγαπημένο κέικ με μπανάνα, ούτε όμως και σε ένα λαχταριστό δίχρωμο κέικ, με κρέμα πορτοκαλιού, που τόσο απόλυτα δένει γευστικά με την σοκολάτα! Δοκιμάστε την συνταγή που σας προτείνουμε και θα πεισθείτε για του λόγου το αληθές!

 

Υλικά

  • 130ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 100ml χυμό πορτοκαλιού
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 30 γρ. κακάο
  • 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 70 γρ. αλεύρι
  • 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για το σιρόπι
  • 400ml νερό
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. κακάο
  • Φλούδα από ένα πορτοκάλι

Για την κρέμα

  • 1L φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 100 γρ. κορν φλάουερ
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 4-5 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού καθώς και το ξύσμα και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.
  4. Παράλληλα, σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε  το κακάο, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και κοσκινίζουμε τα υλικά.
  5. Ρίχνουμε μέσα στα υγρά το μείγμα με τα στερεά και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ.
  6. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μέτριο ταψί και μεταφέρουμε το μείγμα στρώνοντας ομοιόμορφα την επιφάνεια.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 40-45 λεπτά.
  8. Αφού ψηθεί, βγάζουμε από το φούρνο και με μία οδοντογλυφίδα τρυπάμε την επιφάνεια. Περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι να πάει παντού.
  9. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και ετοιμάζομαι την κρέμα.
  10. Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε τα 900ml  από το χυμό μαζί με τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Διαλύουμε το κορν φλάουερ στον υπόλοιπο χυμό που έχουμε κρατήσει και ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
  11. Όταν είναι έτοιμη, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το βούτυρο και ανακατεύουμε.
  12. Περιχύνουμε την κρέμα πάνω στην σοκολατόπιτα και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  13. Κρατάμε για 2 ώρες στο ψυγείο και σερβίρουμε με τριμμένη σοκολάτα.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Κείμενο: Κατερίνα Μαρινάκη, Επιμέλεια κειμένου: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μιχάλης Χριστοδουλάκης

 

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store