Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Σοκολατόπιτα νηστίσιμη

28 Μάρτιος, 2025

Υλικά:

  • 200ml ελαιόλαδο
  • 400γρ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 3 κουταλιές κονιάκ
  • 200ml νερό
  • 20ml ξίδι
  • ½ κουταλάκι σόδα
  • 100γρ. κακάο
  • 300γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
  • 20γρ. μπεικιν παουντερ

Για το σιρόπι:

  • 400ml νερό
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 80γρ. κακάο

Για το γλάσο:

  • 150ml. γάλα αμυγδάλου
  • 300γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση:

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι, ανακατεύουμε πολύ καλά και βράζουμε για πέντε λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  2. Σε μίξερ χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τις βανίλιες, το κονιάκ και το νερό.
  3. Αναμιγνύουμε το ξίδι με τη σόδα και ρίχνουμε στο μείγμα.
  4. Κοσκινίζουμε το κακάο, το αλεύρι και το μπέικιν παουντερ και ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας πολύ καλά.
  5. Λαδώνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με κακάο, ρίχνουμε μέσα το μείγμα και στρώνουμε ομοιόμορφα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για 45-50 λεπτά.
  7. Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε από το φούρνο και δημιουργούμε στην επιφάνεια τρύπες με μια οδοντογλυφίδα ή με ένα μαχαίρι.
  8. Περιχύνουμε ενώ είναι ζεστή η σοκολατόπιτα με το κρύο σιρόπι.
  9. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα, αφού πρώτα την έχουμε ψιλοκόψει, ανακατεύοντας πολύ καλά μέχρι να λιώσει.
  10. Περιχύνουμε τη σοκολατόπιτα με το γλάσο και μετά εάν θέλουμε μπορούμε να ραντίσουμε πάνω με λιωμένη λευκή σοκολάτα.
  11. Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store