Το σουβλάκι είναι το δημοφιλέστερο «φαγητό του δρόμου» στην Ελλάδα. Είναι αγαπητό γιατί είναι νόστιμο και φτηνό. Το λατρέψαμε από μικρά παιδιά. Μια γεύση και μια μυρωδιά που δεν φεύγει ποτέ από τη μνήμη μας. Το «εθνικό μας φαγητό» έχει αποκτήσει φήμη σε όλο τον κόσμο. Οι τουρίστες πέρα από τα αξιοθέατα, τη θάλασσα και τον ήλιο, θέλουν να απολαύσουν ένα σουβλάκι, το «greek souvlaki» σε σουβλατζίδικο, καντίνα ή εστιατόριο με πατάτες τηγανιτές ή με χωριάτικη σαλάτα.
Τη Τσικνοπέμπτη, που είναι η μέρα που αρχίζει το πανηγύρι των αποκριών, οι μπριζόλες, το τηγανητό κρέας και τα σουβλάκια έχουν την τιμητική τους στις αυλές των σπιτιών, σε πεζοδρόμια και σε σχολεία. Είναι η Πέμπτη της γιορτής του τραπεζιού όχι μόνο για την οικογένεια αλλά και για τους φίλους με συνοδεία κρασιού και μουσικής. Συνδυάζετε με κομμάτια από ψητό κρέας, πίτα, τυρί και άνηθο.
Υλικά
Για την μαρινάδα
Εκτέλεση
Καλή επιτυχία!
Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης