Το σουφλέ με τυριά είναι ένα ιδιαίτερο έδεσμα που το λάτρεψαν όλοι. Φουσκωτό, φουσκωτό, όταν είναι ζεστό, σερβιρισμένο στο τραπέζι κερδίζει τα βλέμματα και ιδιαίτερα των μικρών που ζητούν να σερβιριστούν πρώτοι από την αγωνία τους να το απολαύσουν. Το σουφλέ πρέπει να βγει από το φούρνο τη στιγμή που όλοι είναι καθισμένοι στο τραπέζι. Όταν κρυώσει καθηλώνεται και το μόνο που ελπίζουμε είναι να διατηρεί τη καλή γεύση του. Είναι σαν όλα τα φαγητά που έχουν διαφορετική γεύση όταν αποβάλουν την θερμότητα τους. Έχουν χάσει την γοητεία τους, την ζεστασιά τους, που θέλουμε να απολαύσουμε για να χαλαρώσει το στομάχι μας. Για το λόγο αυτό οι νοικοκυρές επιλέγουν να το ψήσουν σε πυρίμαχα σκεύη με ψηλά τοιχώματα για να του δώσουν την αφρώδη υφή και το εντυπωσιακό φούσκωμα.
Το σουφλέ με μπρόκολο και τυριά είναι από τις συνταγές που δίνουν θρεπτικό φαγητό, πεντανόστιμο και ένα πιάτο που χορταίνει το μάτι. Το μπρόκολο, ως χειμωνιάτικο λαχανικό, έχει έντονη γεύση, δένει με τα τυριά και δεν διαλύεται στο φούρνο.
Υλικά
Εκτέλεση
Καλή επιτυχία!
Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης