Υλικά:
- 80ml ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 πράσα (το λευκό μέρος)
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πατάτα
- 1 μέτριο κουνουπίδι
- ¼ κουταλάκι θυμάρι
- 50ml άσπρο κρασί
- 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
- 40γρ. τριμμένη γραβιέρα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
- Αρχικά πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, κόβουμε το πράσο σε φέτες, κόβουμε την πατάτα σε μικρά καρέ και το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια.
- Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
- Προσθέτουμε την πατάτα και το κουνουπίδι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε το θυμάρι και σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε το κρασί να εξατμιστεί.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο. Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 20-25 λεπτά.
- Αφού έχουν ψηθεί τα λαχανικά, πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ.
- Προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε την σούπα ζέστη με λίγο ώμο ελαιόλαδο.
- Προαιρετικά μπορούμε να συνοδεύσουμε με κομμάτια ξεροψημένο μπέικον.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Κοκκινάκη Νεκταρία