Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Σούπα βελουτέ με κουνουπίδι

14 Φεβρουάριος, 2024

Υλικά:

  • 80ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 πράσα (το λευκό μέρος)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πατάτα
  • 1 μέτριο κουνουπίδι
  • ¼ κουταλάκι θυμάρι
  • 50ml άσπρο κρασί
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
  • 40γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Αρχικά πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, κόβουμε το πράσο σε φέτες, κόβουμε την πατάτα σε μικρά καρέ και το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια.
  2. Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
  3. Προσθέτουμε την πατάτα και το κουνουπίδι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  4. Ρίχνουμε το θυμάρι και σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε το κρασί να εξατμιστεί.
  5. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο. Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 20-25 λεπτά.
  6. Αφού έχουν ψηθεί τα λαχανικά, πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ.
  7. Προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε.
  8. Σερβίρουμε την σούπα ζέστη με λίγο ώμο ελαιόλαδο.
  9. Προαιρετικά μπορούμε να συνοδεύσουμε με κομμάτια ξεροψημένο μπέικον.

Καλή επιτυχία!

 

Συνταγή: Κοκκινάκη Νεκταρία

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store