Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Σούπα λαχανικών βελουτέ με τυρί κρέμα

11 Ιανουάριος, 2024

Υλικά:

  • 100ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 πράσα το λευκό μέρος
  • 3 πατάτες
  • 3 κολοκύθια
  • 4 καρότα μεγάλα
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 5 λευκά μανιτάρια
  • 1/2 σελινόριζα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 100ml άσπρο κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι πάπρικα
  • 1/4 κουταλάκι κύμινο
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 100γρ. τυρί Γαλένι ή Κατίκι

Για το σερβίρισμα

  • Τυρί Γαλένι ή Κατίκι
  • Θρυμματισμένο παξιμάδι
  • Μαύρο σουσάμι

 

Εκτέλεση:

  1. Αρχικά πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά και κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
  2. Σε μία ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο ψιλοκομμένα μέχρι να γυαλίσουν.
  3. Ρίχνουμε όλα τα λαχανικά καθώς και την σελινόριζα κομμένη σε μικρά κομμάτια, προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
  4. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  5. Ρίχνουμε αρκετό ζεστό νερό μέχρι να καλυφθούν τα λαχανικά και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 20 λεπτά.
  6. Αφού έχουν ψηθεί τα λαχανικά, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βγάζουμε τα φύλλα δάφνης. Ρίχνουμε την πάπρικα, το κύμινο και το χυμό λεμονιού.
  7. Με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε μέχρι να αποκτήσει μια παχύρρευστη και βελούδινη υφή.
  8. Τέλος, ρίχνουμε το τυρί κρέμα και ελάχιστο ωμό ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ξανά.
  9. Σερβίρουμε την σούπα ζέστη σε ένα βαθύ πιάτο, με ένα κουταλάκι τυρί κρέμα.
  10. Πασπαλίζουμε με το θρυμματισμένο παξιμάδι και με μαύρο σουσάμι.

Καλή επιτυχία!

 

Συνταγή:Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση: Χριστοδουλάκης Μιχάλης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store