Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Σουπιές με μελάνι και ζυμαρικά

24 Απρίλιος, 2024

Υλικά:

  • 1 κιλό μικρές σουπιές καθαρισμένες
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 τομάτες τριμμένες
  • 1 κουταλιά  μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο
  • 200ml κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλάκι συσκευασμένο μελάνι σουπιάς
  • 500γρ. λινγκουίνι ή άλλο ζυμαρικό
  • αλάτι 
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση:

  1. Αρχικά ξεπλένουμε τις σουπιές και αφήνουμε να σουρώσουν.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα σε μέτρια θερμοκρασία.
  3. Βάζουμε τις σουπιές και ανακατεύουμε συνέχεια. Σταδιακά αρχίζουν να βγάζουν τα νερά τους και αφήνουμε με κλειστό καπάκι μέχρι να απορροφήσουν.
  4. Στη συνέχεια, αφού έχουν πιει το νερό, ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε  να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τις τριμμένες τομάτες και τον μάραθο και ανακατεύουμε.
  5. Διαλύουμε το μελάνι σε μισό ποτήρι  κρασί ή νερό και ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  6. Συμπληρώνουμε με μια κούπα ζεστό νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία  για περίπου 45 λεπτά, μέχρι οι σουπιές να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο ζεστό νερό.
  7. Λίγο πρίν είναι έτοιμες οι σουπιές, βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετό αλατισμένο νερό για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία.
  8. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και μεταφέρουμε μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε για λίγο να δέσουν.
  9. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με λίγο ωμό ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Κοκκινάκη Νεκταρία

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store