Υλικά:
- 1 κιλό μικρές σουπιές καθαρισμένες
- 100ml ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 τομάτες τριμμένες
- 1 κουταλιά μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο
- 200ml κόκκινο κρασί
- 1 κουταλάκι συσκευασμένο μελάνι σουπιάς
- 500γρ. λινγκουίνι ή άλλο ζυμαρικό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Αρχικά ξεπλένουμε τις σουπιές και αφήνουμε να σουρώσουν.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα σε μέτρια θερμοκρασία.
- Βάζουμε τις σουπιές και ανακατεύουμε συνέχεια. Σταδιακά αρχίζουν να βγάζουν τα νερά τους και αφήνουμε με κλειστό καπάκι μέχρι να απορροφήσουν.
- Στη συνέχεια, αφού έχουν πιει το νερό, ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τις τριμμένες τομάτες και τον μάραθο και ανακατεύουμε.
- Διαλύουμε το μελάνι σε μισό ποτήρι κρασί ή νερό και ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Συμπληρώνουμε με μια κούπα ζεστό νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 45 λεπτά, μέχρι οι σουπιές να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο ζεστό νερό.
- Λίγο πρίν είναι έτοιμες οι σουπιές, βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετό αλατισμένο νερό για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και μεταφέρουμε μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε για λίγο να δέσουν.
- Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με λίγο ωμό ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Κοκκινάκη Νεκταρία