Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Σπανακοκεφτέδες

18 Οκτώβριος, 2023

Μια συνταγή μπουκιά και συχώριο που γίνεται γρήγορα χωρίς να υπάρχουν δυσκολίες. Αφράτοι κεφτέδες με σπανάκι, φέτα,  μπόλικο δυόσμο, μαϊντανό, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, φρέσκο κρεμμυδάκι και άνηθο είναι σκέτο γλύκισμα.

 

Υλικά

  • 600 γρ. φρέσκο σπανάκι
  • 30ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 αυγό
  • 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 30 γρ. αλεύρι
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. φέτα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το πασπάλισμα 

  • Αλεύρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

 

Εκτέλεση

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και στραγγίζουμε να φύγουν τα περιττά υγρά.
  2. Αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο, το αυγό, τη φρυγανιά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και αλατοπιπερώνουμε.   
  3. Ρίχνουμε την φέτα και ζυμώνουμε ώστε να έχουμε ένα σφικτό μείγμα, πλάθουμε σε κεφτέδες και αλευρώνουμε από όλες τις πλευρές.
  4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τους κεφτέδες και από τις δυο πλευρές μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα.
  5. Βγάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.

 

Καλή επιτυχία!

 

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

 

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store