Υλικά:
- 350γρ. κανταΐφι
- 500γρ. σπανάκι
- 80ml ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 πράσα (το λευκό μέρος) κομμένα σε φέτες
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
- ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- ½ κουταλάκι κύμινο
- αλάτι
- πιπέρι
Για άλειμμα:
Εκτέλεση:
- Αρχικά πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι και αφήνουμε να σουρώσει. Στη συνέχεια κοβουμε σε μέτρια κομμάτια.
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα πράσσα. Ρίχνουμε το σπανάκι και αλατίζουμε ελαφριά.
- Όταν αρχίσει να χάνει τον όγκο του, προσθέτουμε τον άνηθο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ρίχνουμε το κύμινο και ανακατεύουμε.
- Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να εξατμιστούν εντελώς τα υγρά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Ανοίγουμε το κανταΐφι με τα δάχτυλα μας πολύ καλά, μέχρι να μην έχει καθόλου κόμπους.
- Λαδώνουμε ένα ταψί, τοποθετούμε το μισό κανταΐφι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα, βάζουμε το υπόλοιπο κανταΐφι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λίγο νερό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για περίπου μια ώρα.
- Όταν είναι έτοιμο, αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη