Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Σπανακόπιτα με κανταΐφι

27 Μάρτιος, 2025

Υλικά:

  • 350γρ. κανταΐφι
  • 500γρ. σπανάκι
  • 80ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 πράσα (το λευκό μέρος) κομμένα σε φέτες
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλάκι κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για άλειμμα:

  • 100ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Αρχικά πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι και αφήνουμε να σουρώσει. Στη συνέχεια κοβουμε σε μέτρια κομμάτια.
  2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα πράσσα. Ρίχνουμε το σπανάκι και αλατίζουμε ελαφριά.
  3. Όταν αρχίσει να χάνει τον όγκο του, προσθέτουμε τον άνηθο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ρίχνουμε το κύμινο και ανακατεύουμε.
  4. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να εξατμιστούν εντελώς τα υγρά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  5. Ανοίγουμε το κανταΐφι με τα δάχτυλα μας πολύ καλά, μέχρι να μην έχει καθόλου κόμπους.
  6. Λαδώνουμε ένα ταψί, τοποθετούμε το μισό κανταΐφι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
  7. Ρίχνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα, βάζουμε το υπόλοιπο κανταΐφι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λίγο νερό.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για περίπου μια ώρα.
  9. Όταν είναι έτοιμο, αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store