Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Σπανακόρυζο με ντομάτα

05 Οκτώβριος, 2021

Το σπανακόρυζο είναι ένα ταπεινό πιάτο της παραδοσιακής ελληνικής μαγειρικής που ξεχειλίζει από νοστιμιά. Πολύς κόσμος το περιφρονεί διότι δεν γνωρίζει την σημαντική διατροφική του αξία σε σίδηρο και βιταμίνες. Μια παραδοσιακή κλασική συνταγή, εύκολη, γρήγορη και οικονομική. Φαγητό χωρίς περίτεχνη τεχνική, με απλά υλικά που έχει την τιμητική του σε περιόδους νηστειών και τρώγεται ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου. Συνταγή που μάθαμε από τις γιαγιάδες και μητέρες μας για ένα καθημερινό τραπέζι σε μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα.

 

Υλικά

  • 1κ σπανάκι 
  • 100γρ. ελαιόλαδο «Επιλογή μου»
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 πράσο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες ή 1 συσκευασία ψιλοκομμένη ντομάτα «Επιλογή μου»
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 150γρ ρύζι Καρολίνα «Επιλογή μου»
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 500ml νερό «Επιλογή μου»
  • ½ κουταλάκι κύμινο
  • Αλάτι & πιπέρι «Επιλογή μου»

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο ψιλοκομμένα.  Μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε το σπανάκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
  2. Όταν αρχίσει να απορρόφα τα υγρά, ρίχνουμε τον άνηθο, τις ντομάτες και τα μπαχαρικά. Ψήνουμε για 3 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε το ρύζι.  Ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει το ρύζι και ρίχνουμε το νερό και τον κύβο, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε μέχρι να ψηθεί.
  3. Όταν είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε το φαγητό μας για 10 λεπτά να μελώσει.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Κείμενο: Κατερίνα Μαρινάκη, Επιμέλεια κειμένου: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μιχάλης Χριστοδουλάκης