Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Σπιτικά νιόκι με κιμά

14 Φεβρουάριος, 2024

Υλικά:

Για τα νιόκι

  • 500γρ. πατάτες
  • 2 αυγά
  • 200γρ. αλεύρι
  • 50γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τον κιμά

  • 500γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 100ml κόκκινο κρασί
  • 300γρ. τριμμένη ντομάτα
  • 1/2 κουταλάκι ρίγανη
  • 1 κουταλιά βαλσάμικο ξύδι
  • 6 φύλλα βασιλικού
  • 1/4 πάπρικα καυτερή
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

Για να φτιάξουμε τα νιόκι

  1. Αρχικά καθαρίζουμε τις πατάτες και κόβουμε σε κομμάτια. Μεταφέρουμε σε μία κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
  2. Σουρώνουμε και αδειάζουμε σε ένα μπολ. Λιώνουμε τις πατάτες με το ειδικό εργαλείο ή με ένα πιρούνι. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το κεφαλοτύρι, αλατοπιπερώνουμε και σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι ζυμώνοντας.
  4. Αλευρώνουμε πολύ καλά τον πάγκο εργασίας μας και με ένα μαχαίρι κόβουμε κομμάτια ζύμης.
  5. Πλάθουμε κορδόνι και με ένα μαχαίρι κόβουμε σε κομμάτια 1 εκ.
  6. Στρώνουμε τα νιόκι σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ή σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  7. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε αρκετό αλατισμένο νερό και αφού κοχλάσει ρίχνουμε μέσα τα νιόκι.
  8. Ανακατεύουμε απαλά με μία κουτάλα και περιμένουμε μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια.
  9. Αφού ψηθούν σουρώνουμε και ρίχνουμε πάνω κρύο νερό.

Για να φτιάξουμε τον κιμά

  1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα μέχρι να γυαλίσουν.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα.
  3. Βάζουμε τον πελτέ και τρίβουμε στον πάτο της κατσαρόλας, μέχρι να βγάλει τα αρώματα του.
  4. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  5. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τη ρίγανη, το βαλσάμικο ξύδι και αλατοπιπερώνουμε.
  6. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 20 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό.
  7. Τέλος προσθέτουμε την πάπρικα και τα φύλλα βασιλικού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά.
  8. Σε μία πιατέλα σερβίρουμε τα νιόκι και πάνω μπόλικο κιμά.

Καλή επιτυχία!

 

Συνταγή: Κοκκινάκη Νεκταρία

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store