Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Σπιτικές ψαροκροκέτες

05 Σεπτέμβριος, 2022

Οι ψαροκροκέτες είναι από τις δημοφιλείς κροκέτες που παρασκευάζονται συνήθως από λευκά ψάρια, όπως γλώσσα, μπακαλιάρο ή βακαλάο. Οι νοικοκυρές συνήθως τις φτιάχνουν ως συμπληρωματικό πιάτο στο τραπέζι ή  ως ορεκτικό. Τα παιδιά τρελαίνονται για κροκέτες και τις εξαφανίζουν σε παιδικό πάρτι. Ιδανικοί για μπουφέδες και οικογενειακές συγκεντρώσεις γιατί το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι ότι τρώγονται με το χέρι ως μπουκιές.

Τα τελευταία χρόνια γίνονται όλο και πιο διαδεδομένα τα finger foods, δηλαδή φαγητά που τρώγονται με τα χέρια, χωρίς μαχαιροπίρουνα ή πιάτο.  Μας αρέσει να απολαμβάνουμε τα ορεκτικά με το χέρι, να τσιμπάμε τις λιχουδιές σε φιλικά τραπέζια ή στα κοκτέιλ πάρτι. Όλες οι κουζίνες του κόσμου έχουν κάποιο είδος κροκέτα στο εδεσματολόγιο της. Από την Άπω Ανατολή στην Ευρώπη και από εκεί στη Βόρεια και Νότια Αμερική οι κροκέτες έχουν θέση σε όλα τα τραπέζια λόγω της απλότητας στην παρασκευή τους και των υλικών που χρησιμοποιείς.  

 

Υλικά

500 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου ή γλώσσα

100 γρ. αλεύρι

4 αυγά

150 γρ. φρυγανιά τριμμένη

1/2 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά

1/4 κουταλάκι ρίγανη

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχικά στεγνώνουμε το ψάρι με απορροφητικό χαρτί πολύ καλά ώστε να μην έχει καθόλου υγρασία.

Κόβουμε σε λωρίδες και αλατοπιπερώνουμε ελαφριά.

Σε ένα πιάτο ρίχνουμε το αλεύρι και αναμειγνύουμε με τη ρίγανη.

Σε ένα δεύτερο πιάτο χτυπάμε τα αυγά.

Σε ένα τρίτο πιάτο αναμειγνύουμε την φρυγανιά με την πάπρικα.

Περνάμε το κάθε κομμάτι ψαριού πρώτα από το μείγμα με το αλεύρι, στη συνέχεια από το αυγό και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά.

Μεταφέρουμε σε μία πιατέλα μέχρι να τελειώσουμε με όλα τα κομμάτια.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε λίγα λίγα τα κομμάτια μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να σουρώσουν.

Ένας άλλος τρόπος ψησίματος, είναι να  απλώσουμε τις ψαροκροκέτες σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και να ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.

Μπορούμε επίσης να αποθηκεύσουμε τις ψαροκροκέτες στην κατάψυξη. Αφού τελειώσουμε με το πανάρισμα, απλώνουμε σε ένα δίσκο με αντικολλητικό χαρτί και αφήσουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν εντελώς. Στη συνέχεια μπορούμε να μεταφέρουμε σε σακουλάκια. Όταν θέλουμε να μαγειρέψουμε απλά τηγανίζουμε όπως είναι κατεψυγμένα.

 

Καλή επιτυχία!

 

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

 

 

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store