Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Σταφιδόπιτα με πορτοκάλι

04 Ιούνιος, 2020

Σήμερα οι Έλληνες αγρότες παράγουν , τα καλύτερα επιτραπέζια σταφύλια του κόσμου που κύρια εξάγονται στις ευρωπαϊκές αγορές. Σταφύλια σαν τα ελληνικά γκρίμσον, πράϊμ, ραλλί, σουμπέριορ, ρεντ γκλομπ και άλλα γίνονται ανάρπαστα και δεν υπάρχει τραπέζι που να μην τα φιλοξενεί.

Υλικά

  • 250γρ. σταφίδες
  • 1 μέτριο πορτοκάλι
  • 350ml ελαιόλαδο
  • 250γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλιά κανέλα
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 400ml γάλα
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 500γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.

Εκτέλεση

  1. Μια ώρα πριν ξεκινήσουμε τη συνταγή, αφήνουμε τις σταφίδες σε ένα μπολ με αρκετό χλιαρό νερό για να μουλιάσουν.
  2. Σουρώνουμε τις σταφίδες και βάζουμε τη μίση ποσότητα σε multi μαζί με το μισό πορτοκάλι αφού πρώτα του έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια. Πολτοποιούμε και μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες σταφίδες και το άλλο μισό πορτοκάλι.
  3. Χτυπάμε πολύ καλά με μίξερ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τον πολτό, συνεχίζουμε το χτύπημα.
  4. Ρίχνουμε την κανέλα και τη σόδα.
  5. Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και κοσκινίζουμε. Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα εναλλάξ με το γάλα. Χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμα.
  6. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί, μεταφέρουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 – 50 λεπτά περίπου. Δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν τα 40 λεπτά.

Καλή επιτυχία!