Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Στρούντελ με μήλο και αχλάδι

04 Οκτώβριος, 2023

Το στρούντελ αναμφισβήτητα αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή εδέσματα σε οποιοδήποτε παραδοσιακό βιεννέζικο café, με το εμβληματικό αυτό επιδόρπιο να θεωρείται από πολλούς ως το εθνικό πιάτο της Αυστρίας. 

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 3 κόκκινα μήλα
  • 3 αχλάδια
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • ½ κουταλάκι κανέλα
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 60 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 20 ml κονιάκ
  • 40 γρ. σταφίδες
  • 40 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 40 γρ. φουντούκια  χοντροκομμένα

Για το πασπάλισμα

  • Άχνη ζάχαρη

 

Εκτέλεση

  1. Αρχικά πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα και τα αχλάδια, κόβουμε στην συνέχεια σε λεπτές φέτες και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, τη φρυγανιά, το κονιάκ, τις σταφίδες, τα καρύδια, το φουντούκι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  3. Ανοίγουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και βάζουμε στο μισό μέρος την μισή ποσότητα από την γέμιση. Γυρίζουμε ελάχιστα τα πλαϊνά και γυρνάμε σε ρολό. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με το άλλο φύλλο σφολιάτας.
  4. Μεταφέρουμε προσεκτικά σε ένα ταψί με αντικολλιτικό χαρτί και χαράζουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε φέτες.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 35-40 λεπτά.
  6. Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε από το φούρνο. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
  7. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

Καλή επιτυχία!

 

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Μαρινάκη Κατερίνα, Επιμέλεια κειμένου: Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store