Μια νόστιμη και χορταστική τάρτα, με το αγαπημένο κοτόπουλο και λαχανικά για την οικογένεια και τους καλεσμένους σας. Απολαυστικός τρόπος για να αξιοποιήσεις τη νοστιμιά λαχανικών εποχής δίνοντας την ευκαιρία στην νοικοκυρά να πειραματιστεί.
Φαίνεται πως με τις τάρτες μπορείς να παρασκευάσεις ότι θέλει η όρεξη σου. Αμέτρητες προτάσεις, η μία καλύτερη από την άλλη, που νομίζω ότι ικανοποιούν όλα τα γούστα. Προτιμάς γλυκιές ή αλμυρές γεύσεις, ότι και να είναι θα σε ενθουσιάσει και προπάντων θα είναι νόστιμες και θρεπτικές.
Το κοτόπουλο είναι από τα υγιεινά λευκά κρέατα που αγάπησε ιδιαίτερα ο Έλληνας και βρίσκεται στο τραπέζι καθημερινές και γιορτές. Συνδυάζεται τέλεια με λαχανικά, ζυμαρικά, ρύζι, μπαχαρικά, βότανα και πλήθος άλλων υλικών σε φούρνο, κατσαρόλα, σχάρα, ψησταριά και τηγάνι. Οι διαιτολόγοι μας συστήνουν την κατανάλωση του δύο φορές την εβδομάδα μαζί με ψάρι, ακολουθώντας το πρότυπο της Μεσογειακής διατροφής η οποία υιοθετείται όλο και περισσότερο σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ζούμε σ’ ένα παραδεισένιο τόπο που αφθονούν και ποικίλουν όλες τις εποχές με αποτέλεσμα να δημιουργήσουμε διαχρονικά μια τεράστια ποικιλία συνταγών κτισμένων πάνω σε αυτό τον φρουτολαχανικό πλούτο που είναι γεμάτος με βιταμίνες, φυτικές ίνες, ιχνοστοιχεία, πλούσια σε γεύση και χαμηλές θερμίδες!
Εμείς από τα αρχαία χρόνια γνωρίσαμε την πίτα, μάθαμε να ανοίγουμε λεπτά φύλλα με το μπλάστρι και να φτιάχνουμε άπειρες συνταγές με αυτό. Η τάρτα μας ήρθε το μεσαίωνα ως παραλλαγή της πίτας χωρίς το επάνω φύλλο που κάλυπτε τη γέμιση. Με τις τάρτες οι μάγειροι έδειχναν την τέχνη τους παρουσιάζοντας περίτεχνα χρωματιστά πιάτα. Έτσι οι τάρτες έγιναν δημοφιλείς ιδιαίτερα στα τραπέζια των ευγενών. Από τότε μέχρι σήμερα οι γαστρονομικές τάσεις έχουν αναδείξει διάφορες τάρτες γλυκιές ή αλμυρές, όπως η τάρτα με κοτόπουλο και λαχανικά.
Υλικά
Για την ζύμη
Για την γέμιση
Για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Καλή επιτυχία!
Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης