Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Τάρτα με κρέμα τυριού και σταφύλια

01 Σεπτέμβριος, 2025

Υλικά:

Για τη βάση:

  • 1 φύλλο σφολιάτας

Για την κρέμα:

  • 300γρ. τυρί κρέμα
  • 200γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • ½ κ.γ. υγρή βανίλια
  • ξύσμα λεμονιού

Για την επικάλυψη:

  • 250–300γρ. σταφύλια κόκκινα ή πράσινα χωρίς κουκούτσια
  • 2 κουταλιές μαρμελάδα βερίκοκο ή σταφύλι
  • 2 κουταλιές νερό

Εκτέλεση:

  1. Αφήνουμε να ξεπαγώσει η σφολιάτα και απλώνουμε σε μια ταρτιέρα καλύπτοντας και τα τοιχώματα.
  2. Τρυπάμε με ένα πιρούνι όλη την επιφάνεια.
  3. Τοποθετούμε πάνω μια λαδόκολλα και βάζουμε βάρος (π.χ. ρεβίθια) για να μην φουσκώσει πολύ.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 20 λεπτά.
  5. Αφαιρούμε το βάρος, συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμα και αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Σε ένα μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο γάλα, μέχρι να γίνει λεία κρέμα.
  7. Προσθέτουμε τη βανίλια και το ξύσμα και ανακατεύουμε.
  8. Ξεχωριστά, σε άλλο μπόλ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, μέχρι να πάρει μια ημίρρευστη μορφή.
  9. Στη συνέχεια, ενσωματώνουμε στο μείγμα με απαλές κινήσεις.
  10. Τοποθετούμε τη σφολιάτα σε μια πιατέλα, ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση και απλώνουμε ομοιόμορφα.
  11. Διακοσμούμε  με τα σταφύλια όλη την επιφάνεια.
  12. Ζεσταίνουμε ελαφρώς τη μαρμελάδα με το νερό και αλείφουμε  με ένα πινέλο τα σταφύλια για γυάλισμα.
  13. Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για 2–3 ώρες να παγώσει.
  14. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store