Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Τάρτα με σύκο, ανθότυρο & μέλι

09 Σεπτέμβριος, 2025

Υλικά:

Για τη βάση:

  • 200γρ. αλεύρι
  • 100γρ. βούτυρο παγωμένο σε κύβους
  • 50γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1-2 κουταλάκια νερό (αν χρειαστεί)

Για τη γέμιση:

  • 400γρ. φρέσκο ανθότυρο
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές  μέλι
  • ξύσμα λεμονιού

Για το σερβίρισμα:

  • 6-8 σύκα κομμένα στα 4
  • 1 κουταλιά μέλι          

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αυγό και το βούτυρο.
  2. Ζυμώνουμε πολύ καλά, κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  3. Τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε δυο φύλλα αντικολλητικού χαρτού.
  4. Με έναν πλάστη, ανοίγουμε το φύλλο λίγο μεγαλύτερο από το μέγεθος της ταρτιέρας που θα χρησιμοποιήσουμε.
  5. Απλώνουμε τη ζύμη στη ταρτιέρα, τρυπάμε τη βάση με ένα πιρούνι και ψήνουμε στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 10 λεπτά.
  6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε  το ανθότυρο, το αυγό, το μέλι και το ξύσμα.
  7. Ρίχνουμε τη γέμιση στην προψημένη βάση και στρώνουμε από πάνω τα σύκα.
  8. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  9. Τέλος, βγάζουμε από τον φούρνο και περιχύνουμε με το μέλι.
  10. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

 

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store