Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Ταρτάκια με κεράσι

14 Ιούνιος, 2022

Οι δημοφιλείς τάρτες ανήκουν στην κατηγορία των αρτοποιημάτων, δεδομένου ότι η βάση τους αποτελείται απο ζύμη γεμισμένη με κρέμα  σοκολάτας ή οποιαδήποτε άλλη της αρεσκείας μας, η οποία γαρνίρεται με φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς και χίλια δυο άλλα προϊόντα. Τα ταρτάκια ή οι τάρτες-μινιατούρες αν προτιμάτε, είναι περισσότερο αγαπημένες, γιατί αφενός μεν είναι ατομικές άρα τρώγονται ευκολότερα, αφετέρου δε μπορούμε, κάνοντας την ίδια προεργασία ως προς την ζύμη και την κρέμα, να ετοιμάσουμε πολλές διαφορετικές παραλλαγές, καλύπτοντας τις προτιμήσεις όλων των μελών της οικογένειας ή των καλεσμένων μας, απλά και μόνο διαφοροποιώντας το γαρνίρισμά τους.

Υλικά για 8 ταρτάκια

Για την γέμιση

  • 500 γραμ. γάλα
  • 100 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 150 γραμ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 20 γραμ. βούτυρο
  • 2 βανίλιες
  • 200 γραμ. κεράσια χωρίς κουκούτσια
  • Για στήσιμο
  • 4 φύλλα κρούστας
  • 30 ml βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, την  ζάχαρη,  το αυγό και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.
  2. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τις βανίλιες. Τέλος, ρίχνουμε τα κομμάτια τα κεράσια και ανακατεύουμε απαλά.
  4. Παίρνουμε το κάθε φύλλο κρούστας και κόβουμε σε 8 κομμάτια. Χρειαζόμαστε 32 μικρά φύλλα.
  5. Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε με ένα πινέλο τις βάσεις για τα  ταρτάκια.  Βάζουμε στο κάθε ταρτάκι 4 φύλλα ραντίζοντας ενδιάμεσα με βούτυρο.
  6. Βάζουμε δύο κουταλιές από τη γέμιση και στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα και μεταφέρουμε σε ένα ταψί.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 15 λεπτά.
  8. Αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε.
  9. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή σιρόπι κεράσι και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη,Κείμενο: Κατερίνα Μαρινάκη, Επιμέλεια κειμένου: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μιχάλης Χριστοδουλάκης