Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Τηγανιά κοτόπουλου με μήλα

18 Νοέμβριος, 2025

Υλικά:

  • 600γρ. φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 2 μήλα κομμένα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100ml λευκό κρασί
  • 2κ.σ. μουστάρδα
  • 100γρ. γιαούρτι ή τυρί κρέμα
  • 1/3κ.γ. θυμάρι ή ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει και να καραμελώσει ελαφρώς.
  3. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  4. Προσθέτουμε τα μήλα και το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  5. Διαλύουμε τη μουστάρδα σε μια κούπα ζεστό νερό και περιχύνουμε το φαγητό.
  6. Κλείνουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
  7. Παίρνουμε λίγο από τον ζωμό και διαλύουμε μέσα το γιαούρτι. Το προσθέτουμε στο φαγητό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμη 5 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  8. Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store