Τιραμισού με γιαούρτι και τυρί κρέμα
Υλικά:
- 300γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 200γρ. τυρί κρέμα
- 40γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια
- 2-3 κ.σ. λικέρ (Kahlua ή Amaretto ή Baileys -προαιρετικά)
- 1 πακέτο σαβαγιάρ
- 1 φλιτζάνι καφέ εσπρέσο
- κακάο για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τη βανίλια και το λικέρ και χτυπάμε λίγο ακόμη μέχρι να έχουμε μια βελούδινη κρέμα.
- Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τον καφέ και βουτάμε για πολύ λίγο τα σαβαγιάρ· δεν πρέπει να μουλιάσουν πολύ γιατί θα διαλυθούν.
- Σε ποτήρια ή μπολάκια βάζουμε μια στρώση σαβαγιάρ και απλώνουμε από πάνω την κρέμα. Συνεχίζουμε με δεύτερη στρώση σαβαγιάρ και τελειώνουμε με κρέμα.
- Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει και πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κακάο.
Καλή επιτυχία!