Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Τορτίγιες με κοτόπουλο και καλαμπόκι

31 Αύγουστος, 2023

Σπιτικές τορτίγιες, λεπτές, μαλακές γίνονται εύκολα και είναι πολύ γευστικές. Με πυξίδα την φαντασία σας μπορείτε να τις γεμίσετε με φρέσκα και μαγειρεμένα υλικά σε συνδυασμούς που σας εμπνέουν, ακόμα και με φαγητά της προηγούμενης ημέρας. 

 

Υλικά

  • 4 Τορτίγιες
  • 120 γρ. Γαλένι ή άλλο μαλακό τυρί
  • 50 γρ. σπανάκι φύλλα
  • 120 γρ. καλαμπόκι

Για το κοτόπουλο

  • 300 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το dressing

  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι ξύδι
  • 4-5 φύλλα βασιλικό
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • ½ κουταλάκι μέλι
  • Αλάτι & πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, προσθέτουμε τη μουστάρδα και αλείφουμε πολύ καλά την επιφάνεια.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φιλέτο από όλες τις πλευρές. Μεταφέρουμε στη συνέχεια σε ένα ταψάκι. Ψήνοντας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε σκεπασμένο με αντικολλητικό χαρτί να κρυώσει και κόβουμε σε φέτες.
  3. Σε ένα multi ρίχνουμε όλα τα υλικά για το dressing, ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσουν τα υλικά.
  4. Αλείφουμε τις τορτίγιες με το γαλένι, χωρίζουμε το σπανάκι και το καλαμπόκι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και περιχύνουμε με το dressing, τυλίγουμε τις τορτίγιες και σερβίρουμε.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας,Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store