Το τουρλού με λαχανικά είναι ένα πιάτο απλοϊκό, αλλά παράλληλα ευωδιαστό και θρεπτικό. Η ονομασία τουρλού προέρχεται από τουρκική γλώσσα και στην ουσία σημαίνει «όλα μαζί», ποικιλία υλικών που ενδεχομένως να μην ταιριάζουν μεταξύ τους. Είναι μια συνταγή εποχής που δίνει την ευκαιρία στην νοικοκυρά να πειραματιστεί.
Κολοκυθάκια, πατάτες, πιπεριές, γούλα, φασολάκια, μελιτζάνες, κρεμμύδια, και αρωματικά είναι τα βασικά υλικά, για ένα τουρλού φαγητό στο φούρνο ή στην κατσαρόλα, για ένα μεσημεριανό γεύμα πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικές ίνες. Με σκόρδο, φρέσκο κρεμμυδάκι, σέλινο, μαϊντανό, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι η γεύση απογειώνεται. Σ’ όλο τον ελλαδικό χώρο, σε όλα τα νοικοκυριά, δεν υπάρχει περίπτωση να μην μαγειρευτεί αυτό το φαγητό το καλοκαίρι.
Υλικά
Εκτέλεση
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Κείμενο: Λεωνίδας Κουδουμογγιανάκης, Επιμέλεια κειμένου: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μιχάλης Χριστοδουλάκης