Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Τραβηχτές πίτες Μάνης

06 Οκτώβριος, 2023

Η Μάνη, η ιστορική και πανέμορφη αυτή περιοχή στο νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, είναι μία και μοναδική. Γοητευτική, λιτή και συνάμα πολυποίκιλη, όπως οι συνταγές της, πλασμένη από πέτρα και θάλασσα, σπαρμένη με πυργόσπιτα και ελαιόδεντρα, ποτισμένη με αρώματα ελαιολάδου, εσπεριδοειδών και βοτάνων.

 

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι σκληρό
  • 2 φακελάκια μαγιά
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 500 γρ. νερό
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • Μέλι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και προσθέτουμε τη ζάχαρη, την μαγιά και το ελαιόλαδο και τρίβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το νερό και ενδιάμεσα ρίχνουμε το αλάτι. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα μαλακό κολλώδες ζυμάρι.
  3. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε για περίπου 1,5 ώρα να φουσκώσει και να διπλασιαστεί. 
  4. Όταν είναι έτοιμο, λαδώνουμε τα χέρια μας, παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης λίγο μεγαλύτερο από ένα καρύδι και απλώνουμε με τα χέρια μας τραβώντας από τις άκριες το ζυμάρι σε ακανόνιστο σχήμα.
  5. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο και ρίχνουμε αμέσως τις πίτες. Αφήνουμε να πάρουν χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές και βγάζουμε σε ένα πιάτο.
  6. Σερβίρουμε τις πίτες με μέλι.

 

Καλή επιτυχία!

 

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Μαρινάκη Κατερίνα, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

 

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store